Nordsjö Expert app

Visualiser farven med det samme på væggen og find farve- og produktinformation
Se

I Karsten Lülloffs Valby-projekt er farver alt, og hvidt er forbudt


Designeren Karsten K Lülloff undgår farven hvid. I en sådan grad, at farver er blevet hans personlige kendemærke. Lige fra den farveskala, han har tatoveret på armen, til det forestående renoveringsobjekt i Valby. I den gamle fabriksbygning fra 1933 er der skabt et kombineret værksted, bolig og showroom, der er blevet alt andet end ”lyst og frisk”. Velkommen til 500 kvadratmeters farveeksplosion. At arbejde med stærke farver handler om at turde, konstaterer Karsten K Lülloff, succesfuld designer og tidligere marketingmedarbejder for blandt andet Coca-Cola. I dag hjælper han virksomheder og privatkunder i hovedstaden med at sætte mere kulør på tilværelsen, samtidig med at han også arbejder som indretningsdesigner og møbelsnedker. Arbejdet handler om at designe, men også om at skabe fornemmelser og struktur gennem materialevalget i alt fra metal til træ og ikke mindst farver. Først og fremmest bruger han stort set aldrig farven hvid til noget. Hvorfor, kan man måske tænke? Der er selvfølgelig en logisk forklaring.

Alt inventar skiller sig ud i forhold til hvid; alt bliver synligt.

Folk vælger hvide vægge, fordi det er enkelt, men det er faktisk lige omvendt. Hvis du vælger stærke farver, bliver rummet en dekoration i sig selv, og når du har malet, er du færdig. Derfor begynder jeg altid med at søge rummets stemning ved hjælp af en farve, der skaber rummets sjæl. Det handler om farvepsykologi, hvor jeg bruger den rette farveskala til de rigtige rum, forklarer Karsten Lülloff.

For at udbrede sin indretningsfilosofi til flere har han nu skabt sin egen nuancerige oase i Valby. På et 500 kvadratmeter stort areal er der udviklet privat bolig og værksted, der er blevet komplementeret med et endnu mere iøjnefaldende showroom. Her kan alle, der vil, opleve, hvordan det ofte bliver, når Karsten designer hos sine bestillere. En proces, som bygger på lige dele intuition og kundebehov. 

Privat bolig, værksted og showroom

Jeg udfordrer det konventionelle og får kunden til at turde. Med mit showroom kan jeg vise, hvordan jeg selv ville designe, hvis jeg fik det ultimative sted til det, hvilket jeg jo har her nu, siger han.

Men det er ikke bare showroomet, der er badet i forskellige farver. Hele huset er gennemsyret af Karstens modstand mod det klassisk hvide. Men også mod konventionelle metoder. Den abrikosrosa væg i køkkenet er f.eks. tørrullet med Nordsjö Professional P6, og farven udgør grundlaget i hele indretningen. Da den var på plads, vidste Karsten præcist, hvordan resten af boligen skulle se ud. 

Her er der intet, der kommer fra et moodboard – det hele er udviklet ud fra en tanke i Karstens hoved. Det klassiske RAL-kort finder man ikke. I stedet er farverne blevet tonet på stedet i butikken, så Karsten får præcist den farve, han forestiller sig. Siden projektet gik i gang, har der været mange og lange besøg hos Martin og Nordsjö Professional butikken på Amerikavej i København. 

Til den gule farve på bjælkerne fandt jeg inspiration i en Vintage Supreme-kasket. Jeg tog kasketten med til Nordsjö Professional butikken og bad Martin om at give mig en farve, som lå så tæt på som muligt. Og det gjorde han selvfølgelig, ler Karsten.

Farver skaber liv, replicerer Martin Buer Toldam hos Nordsjö i København, som har haft fornøjelsen af at møde Karstens mange idéer gennem det seneste år.

Nordsjö Rezisto Professional 5 og 7


Det er altså med samme ukonventionelle metoder og entusiasme, at Karsten har fået alle de anvendte farver i huset frem. Basen for alle malinger er Nordsjö Rezisto Professional 5 eller 7, men ingen farve er standard; alle er skabt ud fra Karstens kreative blik og sanser. Og når det ikke er blevet helt, som han havde tænkt sig, da han malede en prøve hjemme i det rette lys, har han taget endnu en tur til Amerikavej og tonet en nuancen mere. 

Den mørkelilla farve på kontoret var ikke let at finde. Først malede jeg væggen to gange, men den blev for blå hver gang. Til sidste malede jeg den over med en anden farve, og så blev det rigtigt, griner Karsten. 

Med sin arbejdsmetode og indretningsfilosofi ønsker han at inspirere selv professionelle malere til at udnytte det dybe kendskab til maling og farver, han har, for at guide og udfordre kunderne. Dels for at få flere til at fravælge hvid, dels for at lære andre, hvordan maling påføres på flere måder. At tørrulle en væg i stedet for at stryge malingen ud på traditionel vis kan skabe en effekt. Eller at pudse væggene uden at glatte pudsen for meget ud, så man beholder en rå fornemmelse. Det giver en grynet og lidt ujævn flade, som får et levende og spraglet udseende, når lyset falder på, ikke helt ulig en kalket væg, selvom man maler med acrylmaling.

Eller hvorfor ikke hente inspiration fra vægfarven og tone en maling til træværk i samme farve for at bruge den på andre materialer, spørger Karsten retorisk. Det gule trin blev en smuk indretningsdetalje, da det blev lakeret i samme farve som bjælkerne og blev stillet mod den turkise væg. Karsten kan give lige så mange tips, det skal være, med hensyn til hvordan malearbejdet kan udvikles. Men på et tidspunkt må vi jo runde af og stille det sidste spørgsmål. 

Hvad har været den største udfordring i dette projekt?

Det, som adskiller det her projekt fra mine tidligere, er, at vi har betydeligt flere forskellige materialer og flader i et og samme rum. Der er forskellige materialevalg, forskellige tekstiler, lyddæmpende flader, matte og blanke overflader side om side. Men også en stor bredde i farvevalget, som skal passe sammen. Et rum kan gå fra mørkebrun, til koral, til vinrød, som skal matches med en grøngrå farve på et vindue. Den største udfordring har været at få alle disse farver og materialer til at gå op i en højere enhed. Nu føler jeg, at de gør det, så projektet må vel anses som vellykket, afslutter Karsten.

Nordsjö Professional Expert app appstore google play
Farver indlæses...