Trondeim med Rezisto Easy Clean

Vaskbare vægge i livlige farver i Leangen lægeklinik

Alle rum i Leangen lægeklinik fik farverige vægge, som var matte og vaskbare. – Den nye Nordsjö Professional Rezisto 5 viste sig at være perfekt til denne opgave, siger malermester Knut Erik Talseth.


 

Farverigt, mat og vaskbart


Da væggene på Leangen lægeklinik i bydelen Lade i Trondheim, Norge skulle males, ønskede ARC Arkitekter, at patienter og ansatte skulle opleve en øget trivsel i kraft af vel udvalgte farver. Til forskel fra farveløse og sterile lægeklinikker, hvor hvide vægge præger venteværelser og lægekontorer, var farvekoderne mange og gennemtænkte. Samtidig blev der stillet høje krav til, at alle lægeklinikkens overflader skulle være vaskbare. 

– Det er jo lidt sjovere at få lov til at male andre farver end bare æggeskals-hvid, en farve der har været meget af i de sidste 20 år. Der bliver lidt mere håndværk på denne måde, siger Knut Erik Talseth, malermester og daglig leder hos Malermester Talseth & Husby AS fik til opgave at spartle og male den nye lægeklinik, hvor både lægekontor, venteværelse og korridorer skulle males i grønne, blå, orange og beige toner, med endevægge i stærkere farver.

Malermester Knut Erik Talseth och Jorgen Blomstrom

Den nye Nordsjö Professional Rezisto 5Nordsjö Professional Rezisto 5 blev valgt til opgaven – en mat maling beregnet til overflader og miljøer, som skal kunne tåle større belastninger. Det var Talseths første job med det nye produkt, og ifølge ham levede det helt op til forventningerne, både i forhold til påføringen og det færdige resultat. – Malingen flyder bedre ud, den dækker godt, og det er let at få en jævn, fin overflade. Desuden er den vaskbar og modstandsdygtig over for berøring, hvilket var særligt vigtigt i dette job, eftersom der var tale om en lægeklinik, fortæller Knut Erik Talseth.

Han er godt tilfreds med resultatet og skal snart i gang med at male en lægeklinik i Melhus, hvor de har ladet sig inspirere af projektet i Lade Tronheim.  – Det blev jo utrolig fint. Og kunden er supertilfreds, siger Talseth. 

Rezisto i fondvägg

Innovativt maling


– En så lav glansgrad i dybere farver kan have indebåret en høj risiko for skjolder og synlige striber efter berøring. Nordsjö Professional Rezisto 5 har en meget højere tolerance, og dermed slipper du for det problem, siger Jørgen Blomstrøm, distriktschef for Nordsjö Professional i midt-Norge. Han har allerede fået positive tilbagemeldinger på den nye maling fra flere kunder.

– Den dækker virkelig godt og er let at fordele både med rulle og pensel, og ikke mindst flyder den godt ud, så du får et mat og jævnt resultat og undgår striber fra rullen på væggen, siger Blomstrøm, som selv har været på besøg i den nye lægeklinik i Trondheim.

– Det ser supergodt ud. Al ære til arkitekten for det bevidste farvevalg og til malerne for et rigtig godt arbejde; det er blevet vældig fint. Farvevalget er vigtigt; farverne påvirker trivslen, siger han, og tilføjer, at han oplever en større tendens til at bruge dybere farver i de senere år. Desuden ønsker mange sig matte vægge. 

– Nordsjö Professional Rezisto 5 giver væggene et mat udtryk, men samtidig får du et skjoldfrit resultat samt en høj vaskbarhed og slidstyrke. Vi har ønsket os sådan et produkt længe, så vi føler, at vi har fået en virkelig klassemaling, som sætter flueben ved alle punkterne på ønskelisten. Det er sjovt at se, at den slår an. Produktet har tydeligvis ramt noget på markedet, siger Blomstrøm. 

Rezisto mörka fondväggar och burkar

Faktaboks 


Malermester Talseth & Husby blev etableret i 1991 og har i dag 30 ansatte. Virksomheden holder til i Ranheim, Norge og løser store samt små opgaver inden for malerfaget i hele Trøndelag, Norge. Nordsjö Professional Rezisto 5 er en miljømærket vandig vægmaling med en Stain Resistance-formulering til overflader og miljøer, som skal tåle stor belastning. Malingen yder en effektiv modstand mod snavs og pletter, hvilket gør det lettere at rengøre den malede flade. Ud over lang levetid opnår du en jævn finish i både lyse og mørke farver, endda i lys der falder ind på fladen i en lav indfaldsvinkel. Med sine pletafvisende egenskaber er Nordsjö Professional Rezisto 5 særligt udviklet til overflader, der ofte vaskes, og er derfor optimal at bruge i offentlige miljøer, men fungerer lige så godt i hjemmet, såsom som i køkken, gang og stue, hvis væggene er i behov af vask.

Nordsjö Professional Expert app appstore google play