Hospitalsindretning med vægge og gulv malet i en blød grøn farve

Opfriskning af miljøer i sundhedsplejen med Årets farve fra Nordsjö

I bygninger, hvor der er fokus på sundhed og trivsel, har folk brug for beroligende omgivelser, som kan hjælpe dem med at skabe kontakt med naturen. Lush-farvepaletten fra Nordsjö kan tilføre værdi til sundhedsfaciliteter ved at skabe rolige, styrkende miljøer, hvor folk kan slappe af og komme sig.

Undersøgelser har vist, at patienter, der udsættes for naturlige omgivelser, oplever mindre angst, beder om mindre smertestillende medicin og kommer sig hurtigere efter en operation. Selv omkring tre til fem minutter i naturen eller på at se begivenheder med naturtema kan lindre ubehagelige følelser1.

Lush-farver, der er inspireret af træernes og skovenes farvetoner, kan være med til at øge en følelse af sammenhæng med naturen. Subtile og beroligende farver kan de få sterile og upersonlige sundhedsfaciliteter til at føles mere imødekommende, hvilket reducerer stress for patienter, besøgende og personale.

Disse fire farveskemaer, der bruger Årets farve fra Nordsjö, Wild WonderTM, og Lush-farvepaletten kan hjælpe med at tilføre sundhedsfaciliteter værdi ved at skabe en behagelig og styrkende atmosfære.

1. Informing Healing Spaces through Environmental Design; Thirteen Tips, US Dept of Veterans Affairs, Updated 2020. https://www.va.gov/WHOLEHEALTHLIBRARY/tools/healing-spaces-environmentaldesign.asp

Fra steril til beroligende

 

Med inspiration fra naturen kan Lush-farverne være med til at få et sterilt og upersonligt sundhedsmiljø til at føles velkendt og beroligende. Her skaber en effekt med opdelte vægge i grønne nuancer og en stribe malet med Wild WonderTM blødhed og personlighed i et rum, der ofte kan føles bart og klinisk.

Farver:
Nordsjö Awakening Feel G8.03.79
Nordsjö Fresh Foliage N1.06.61
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Intense Paris K0.05.47

Hospitalsvægge malet med en opdelt effekt, der kombinerer en mørkegrøn og en blød pastelgrøn med et strågult bånd.

Et beroligende venteområde

 

Kombinationen af nuancer fra Lush-farvepaletten og Wild WonderTM kan skabe et roligt venteområde, der hjælper både besøgende og personale med til at føle sig forankret og godt tilpas. Her forstærker en effekt med en opdelt væg rummets imødekommende fornemmelse og skaber visuel interesse.

Farver:
Nordsjö Awakening Feel G8.03.79
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Khaki Green G3.12.56
Dazzling Visby AN.02.35

En effekt med opdelte vægge i et venteområde på et hospital med panelvægge og en sofa

Et blødere ydre, der leger med naturens farver

 

Det moderne rums lineære fornemmelse blødgøres af farveskemaet – en subtil grøn farve kombineret med Årets farve fra Nordsjö, Wild WonderTM. Med inspiration fra naturen passer Lush-farverne også perfekt til det omkringliggende grønne område, hvilket får bygningen til at føles som en del af landskabet. 

Farver:
Nordsjö Awakening Feel G8.03.79
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

Moderne sygehus malet udvendigt med bløde naturlige farver, omgivet af grønne områder

Et roligt udendørsrum

 

Naturinspirerede farver kan hjælpe med at øge de styrkende fordele ved et sundhedsmiljø. Denne udvendige gang, malet i en kombination af Lush-farver og Wild WonderTM, passer perfekt ind i det omkringliggende landskab.

Farver:
Intense Paris K0.05.47
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Awakening Feel G8.03.79
Dazzling Visby AN.02.35

En udendørs overdækket gangsti med et blødt grønt loft
Nordsjö Professional Expert app appstore google play