Et åbent kontorlandskab med en væg med vinduer til venstre

Forvandl kontoret med Årets farve fra Nordsjö Professional

I takt med at den fleksible arbejdsplads bliver mere almindelig, søger medarbejderne efter en ny form for arbejdsmiljø, der ikke går på kompromis med deres trivsel. Disse farveskemaer, der bruger Lush- og Raw-farvepaletterne, kombineret med Årets farve fra Nordsjö Professional, Wild WonderTM, kan tilføre værdi til kontorbygninger og samtidig skabe inspirerende, bæredygtige og understøttende rum, der føles forbundet med omverdenen.

I dag er vi mere bevidste end nogensinde om at passe på vores mentale sundhed1, så vi har brug for et arbejdsmiljø, der føles støttende og opløftende. At føle sig forbundet med naturen har vist sig at hjælpe medarbejderne med at føle sig mindre stressede og at øge trivslen2, og brug af farveskemaer, der minder folk om naturens verden, kan styrke denne forbindelse. 

Med inspiration fra træernes og skovenes farver giver de naturlige grønne, grå og syrenfarver i Lush-farvepaletten en frisk, velkendt følelse. Beroligende og afslappende kan de fungere som et naturligt modspil til et sterilt, teknologitungt miljø.

Raw-farvepaletten henter også inspiration fra naturen, med farvetoner, der har samme nuancer som råmaterialer og høstede afgrøder - træ, halm og hvede. Undersøgelser har vist, at brugen af biofilt design bidrager til en stigning i produktivitet og den generelle trivsel3. Sammen skaber disse berigende farvetoner et springbræt for kreativitet og innovation.

For at skabe værdi i kontorbygninger med et miljø, der føles støttende og berigende, er her fire farveskemaer, der bruger Årets farve fra Nordsjö Professional, Wild WonderTM, med Lush- og Raw-farvepaletterne.

1. GWI, 2021. 34,6 % er delvist enige og 28,1 % er meget enige i udsagnet 'Jeg er mere bevidst om at passe på mit mentale helbred nu end før pandemien.'

2. Pouso, S., Borja, Á., Fleming, L., Gómez-Baggethun, E., White, M. and Uyarra, M., 2021. Contact with blue-green spaces during the COVID-19 pandemic lockdown beneficial for mental health. Science of The Total Environment, 756, p.143984.

3. Biofilt design anerkender, at vi er genetisk forbundet med naturen, og at en menneskecentreret tilgang kan forbedre mange af de rum, som vi bor og arbejder i... I et kontormiljø kommer dette til udtryk som kvantificerede forbedringer i produktivitet, trivsel og en reduktion af fraværsdage på grund af sygdom. The Biophilic Office, BRE Group.

Et indbydende kontormiljø

 

Biofilt design inkorporerer naturen i det opbyggede miljø for at hjælpe med til at skabe genoprettende og forbindende rum. Farverne i Lush-farvepaletten – inspireret af træernes og skovenes farvetoner – kunne være med til at opnå dette. Her er væggene malet i en blød grøn farve, kombineret med Wild WonderTM, hvilket føles subtilt og beroligende, mens møblerne hjælper med til at give kontorets mødelokale samme komfort og velkendthed som at arbejde hjemmefra.

Farver:
Nordsjö Khaki Green G3.12.56
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

Panelvæggene i et kontormødelokale er malet med en blød grøn og Wild Wonder.

Skaber komfort i et åbent kontor

 

Lush-farverne, der bruges i dette åbne kontorlandskab, giver det perfekte naturlige modspil til teknologi, hvilket får rummet til at føles hyggeligere og mere tilgængeligt. En væg malet i en mørk champignon-nuance tilføjer varme og definerer skrivebordsområdet, mens tilstødende og modstående vægge er malet i grønne nuancer og Wild WonderTM  skaber en følelse af naturlig rigdom og kreativitet i rummet.

Farver:
Dusky Paris J0.05.65
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Khaki Green G3.12.56
Intense Paris K0.05.47
Dazzling Visby AN.02.35

Væggene i et åbent kontorlandskab er malet med en mørk svampegrå farve sammen med nuancer af grøn og beige

Berigende stemning i et hjemmekontor 

 

Raw-farvepalettens berigende farver kan skabe varme og energi i kontormiljø. Her er en opdelt væg, der kombinerer tørvebrunt, blødt ler og Årets farve fra Nordsjö Professional, Wild WonderTM, med til at skabe en indbydende, forfriskende følelse.

Farver:
Nordsjö Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Deepest Soil D6.13.24

Et hjemmekontor malet i forskellige brune nuancer

Et inspirerende udvendigt kontorområde

 

Ydervægge og vinduespaneler malet i farver fra Raw-farvepaletten er med til at give denne bygning en følelse af jordforbindelse og inspiration. Kombinationen af bløde, varme nuancer skaber en subtil kontrast, der understreger både bygningens unikke karakteristika, samtidig med at den reflekterer det naturlige lys.

Farver:
Dazzling Mandal C3.16.38
Nordsjö Brownington Court E2.17.58
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

Et udvendigt kontorområde malet med paneler i brune nuancer
Nordsjö Professional Expert app appstore google play